информационное агентство

Статьи

«Троянський кінь» чернігівської «Свободи»

Заява голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока про те, що виборча кампанія 2014 р. в Україні вже почалася, підтверджується не лише шумом вітру нагорі, але й метушнею внизу. Про це свідчать численні прояви намагань місцевих «вождиків» ВО «Свобода» довести свою відданість майбутньому кандидату у президенти Тягнибоку. При цьому кожен з таких «вождиків» не забуває і про власний шкурний інтерес.

Наприклад, в.о. голови Чернігівської районної організації ВО «Свобода» В. Поліщук вже «дістав» своїми проханнями керівника Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Костянтина Лубенцова затвердити його на посаді голови цієї організації, бо перебувати далі у підвішеному стані йому стає все більше не зовсім зручно.

Нагадаю, що В. Поліщук є добре відомою постаттю не лише в чернігівському бізнес-середовищі, а й політикумі.

За останні сім років від встиг висуватися у депутати рад різних рівнів від лівої СПУ до «Батьківщини» та «Фронту Змін».

При цьому, за його ж твердженням, у «Батьківщині» він був двічі – спочатку, коли нею керувала Ю. Тимошенко, а у 2012 р. - А. Яценюк.

Перебуваючи у лавах «Фронту Змін», В. Поліщук очолював Чернігівську районну організацію і одночасно був заступником голови обласної організації «фронтовиків».

Найбільш «яскравим» вчинком з його боку в цей період був конфлікт 9 травня 2012 р. під час відкриття пам’ятника загиблим під час Великої Вітчизняної війни мешканцям с. Киселівка Чернігівського району, з представниками Партії регіонів, коли Поліщук прилюдно забрав один з прапорів Партії регіонів і відкинув його вбік.

Цій дії передувало, як розповідають очевидці, запитання Поліщука до селян: «Де червоні прапори, під якими воювали наші діди?».

І ось у травні поточного року не очікувано для дуже багатьох людей Поліщука було призначено виконуючим обов’язки керівника районного осередку ВО «Свобода».

Коментуючи таке рішення, куратор Чернігівщини від фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді народний депутат Руслан Марцінків заявив наступне:

«Поліщук пройшов наш націоналістичний вишкіл. Ми випробовуємо своїх людей, тому наразі він «виконуючий обов’язки».

Напевно, чернігівські свободівці тимчасово закрили очі на любов Поліщука до радянського червоного прапора, розуміючи, що для місцевої ВО «Свобода» більш важливими є не його політичні погляди, а гроші. Хоча, як виявилося, і довго тримати цього «троянського коня» під своїм місцевим «табором» не збиралися, не зважаючи на його немалі статки. Бо, як говорять місцеві свободівці, на даний момент Поліщук попав у немилість К. Лубенцова, який вважає, що Поліщука треба звільнити з посади виконуючого обов’язки.

Підставами для такого рішення, на думку Лабунцова, можуть бути «ігнорування інтересів партії» та безуспішне завершення ним випробувального терміну.

За словами чернігівських однопартійців Поліщука, він відчуває недовіру до нього як Лубенцова, так і Марцинківа, і тому пішов «ва-банк» - пообіцяв Лабунцову перетягнути в лави районної організації ВО «Свобода» своїх колишніх соратників із «Фронту Змін» і навіть подав йому список майбутніх «перебіжчиків». На сьогоднішній день йдеться про низку депутатів фракції «Фронту Змін» у Чернігівській районній раді та близько 20 активістів цієї партії у 46 селищах та селах району.

Але це не переконало Лубенцова, оскільки «Поліщук зовсім знахабнів» і вже хоче не лише свого якнайшвидшого затвердження на посаді голови Чернігівської районної організації ВО «Свобода», а ще й обіцянки від керівництва обласної організації партії, що воно підтримає його кандидатуру на посаду міського голови Чернігова у 2015 році.

Виходить так, що цього «троянського коня» все ж таки незабаром відправлять на сміттєзвалище біля Нового Білоуса…

За матеріалами http://nk.org.ua

Центр правовой и социальной защиты
ТЕМА ДНЯ
antifashisttm
Антифашист ТВ antifashisttm antifashisttm